Valitse sivu

Paloturvallisempaa suojaa ja tiiveyttä

Timberfinder VENT 90 FIRE on rakennuksen ulkovaipan B-s1,d0 – paloluokan tuulensuoja-aluskate

Paloluokan B-s1,d0 rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0). Tyypillisiä käyttökohteita B-s1,d0-paloluokan tuulensuojakalvolle ovat P1- ja P2-paloluokan rakennuksien ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet, joissa on tuulettuvan ontelotilan (tuuletusväli) pintojen osalta korkeampi materiaalin palokäyttäytymisluokkavaatimus (esim. kerrostalot, liiketilat, päivä- ja hoivakotirakennukset, koulut).

Timberfinder VENT 90 FIRE on B-s1,d0-paloluokan vesitiivis, mutta vesihöyryä läpäisevä tuulensuoja-aluskate. Sillä voidaan saavuttaa huomattavaa tuotannollista ja laadullista etua erityisesti rakennusosien esivalmistuksen yhteydessä, sekä rakentamisen aikana, kun rakennuksen vaipan tuulensuojakerroksen saumojen määrä minimoidaan ja saadaan vaipasta vesitiivis. 

Yksinkertaistaa tuoteosan esivalmistusprosessia

Timberfinder VENT 90 FIRE tuulensuoja-aluskate yksinkertaistaa elementtien esivalmistuksen työtä, kun B-s1,d0 paloluokan tuulensuoja-aluskate voidaan levittää nopeasti yhtenä kerroksena elementin ulkopintaan. Samalla voidaan myös saavuttaa merkittävää säästöä alentamalla syntyvää materiaalihukkaa, kun optimoidaan tuulensuojakalvon leveys elementtiin sopivaksi.

 

 • Helppo käsitellä ja asentaa lähes saumattomana kerroksena elementin ulkopintaan, kun vaaditaan B-s1,d0 – palokäyttäytymisluokkaa
 • Optimoimalla tuulensuojakalvon leveys elementtiin sopivaksi, voidaan alentaa materiaalihukkaa
 • Merkittävästi vähemmän saumoja sekä asennustyötä
Jopa 60 prosenttia vähemmän saumoja

 Vähemmän saumaustyötä ja parantunut kosteusturvallisuus. Leveytensä ja pituutensa ansiosta Timberfinder VENT – järjestelmä yksinkertaistaa  rakentajien työtä niin tehtaalla kuin työmaalla, kun saumaustyön määrä on minimoitu. 

  Huom. Käyttämällä tuulensuojakalvon asentamisessa sopivaa limitysvaraa, saadaan esimerkiksi elementtien väliset saumat ja nurkat suojatuksi vedeltä ja lumelta välittömästi asennuksen yhteydessä.

  Hengittävä ja vesitiivis rakenne

  Timberfinder VENT 90 FIRE on vesitiivis, mutta vesihöyryä lävitseen päästävä tuulensuoja-aluskate, jonka diffuusiovastus (sd-arvo) on vain 0,02 m. Tuotteen vesihöyryä läpäisevä rakenne mahdollistaa rakenneosan sisäpuolelle sitoutuneen kosteuden kuivamisen lävitseen tuuletusrakoon vesihöyryn muodossa.

  Timberfinder VENT 90 FIRE kuuluu parhaaseen vesitiiveysluokkaan W1 (EN 1928), joten se suojaa julkisivurakenteen taustan ulkopuolelta tulevalta kosteusrasitukselta, kuten vedeltä ja lumelta.

   

  • Diffuusioavoin eli vesihöyryä läpäisevä rakenne – diffuusiovastus (sd-arvo) 0,02 m
  • Vesitiivis rakenne – vesitiiveysluokka W1
  Rakennuksen ulkovaippa tiiviiksi ennen ulkoverhouksen asentamista

  UV-kestävyysominaisuuksiensa ansiosta Timberfinder VENT 90 FIRE tuulensuojakalvolla voidaan suojata rakennuksen ulkovaippa sääolosuhteiden vaikutukselta jopa kolmen kuukauden ajaksi ennen ulkoverhouksen asentamista. Tästä huolimatta suositellaan rakennuksen varsinainen ulkoverhous asennettavaksi aina heti kun mahdollista! Timberfinder VENT 90 FIRE:n venyvyys ennen murtumista on jopa 50 prosenttia, joten se sietää hyvin pieniä rasituksia, joita voi syntyä esimerkiksi asennustyön yhteydessä.

   

  • UV-kestävyys 3 kuukautta
  • Venyvyys ennen murtumista jopa 50 %
  Mitä tarkoittaa tuulensuojakalvon paloluokitus B-s1,d0 ?

  Paloluokan B-s1,d0 rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0). Standardin DIN EN 13501-1 mukaan luokiteltu B-s1,d0 – paloluokan tuulensuoja-aluskate ei liekin vaikutuksesta levitä paloa vastaavissa määrin kuten perinteiset E- tai F-paloluokan tuulensuojakankaat, vaan se sulaa hallitusti pois lisäämättä palokuormaa, jota oheinen kenttätesteissämme kuvattu video havainnollistaa.

  Koska aihepiiri on monelle uusi, joskus ymmärretään väärin, että B-s1,d0 – paloluokan tuulensuoja-aluskate kestää palamista suojaten sen takana olevaa materiaalia. Tämä on siis väärä olettamus eikä pidä paikkaansa.

  Sen sijaan paloluokan B-s1, d0 tuulensuojakalvo ei levitä palamista liekin muodossa ja kasvata sitä kautta rakenteen palokuormaa ja edistä palon leviämistä muualle rakenteisiin.