Valitse sivu

sidebyvent™ 160 fr  | SBV 160 FR 

SBV 160 FR– tuulensuoja-aluskatteen käyttökohteita ovat ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet, joissa vaatimuksena ovat tavanomaista korkeammat kestävyysominaisuudet.

DIN 4102-1 standardin mukainen palokäyttäytymisluokka B1 – Ei helposti syttyvä materiaali

EN 13501-1 standardin mukainen paloluokka B-s3, d0 – Rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), eikä palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0), mutta savunmuodostus (s3) on yli luokitusten s1 ja s2 raja-arvojen. 

 

Rakenteellinen sääsuoja haastaviin olosuhteisiin

Ominaisuuksiltaan kestävin ulkoseinien tuulensuojatuotteemme SBV 160 FR soveltuu käytettäväksi myös osittain avoimiksi jätettävien julkisivujen taustan sääsuojapintana.

SIDEBYVENT™ 160 FR suojaa rakennetta niin ulko- kuin sisäpuolisia kosteusrasituksia vastaan. Vesitiiveys ja vähäinen saumojen määrä estävät ulkopuolisen veden pääsyn kastelemaan rakennetta. Kuitenkin rakenteen sisäisen kosteuden on mahdollista päästä kuivumaan vesihöyryn muodossa tuulensuoja-aluskatteen lävitse rakenteen tuuletusväliin ja sitä kautta ulkoilmaan. Lisäksi tuuli- ja vesitiivis rakennuksen vaipan ulkopinta parantaa lämmöneristekerroksen energiatehokkuutta, koska kylmät ilmavuodot ja kosteus eivät pääse viilentämään eristekerrosta.

 

Pitkäaikaiskestävyys

Erittäin korkean UV-kestävyyden ansiosta SBV 160 FR soveltuu käytettäväksi myös rakenteissa, joissa pitkäaikainen tai pysyvä altistus UV-säteilylle on mahdollinen.

Markkinoiden laajin lämmönkestävyysalue -40°C / +150°C muodostaa vahvan perustan ratkaisun pitkäaikaiskestävyydelle muuttuvissa lämpötilaolosuhteissa.

Paloluokka

SBV 160 FR on luokiteltu standardin EN 13501-1 mukaisesti    B-s3, d0 – paloluokan rakennustuotteeksi, kun se on asennettuna A1- tai A2-s1, d0 – paloluokan rakennustuotteen pinnalle, esimerkiksi mineraalivillan.

Standardin DIN 4102-1 mukainen palokäyttäytymisluokka       B1 – Ei helposti syttyvä materiaali. 

B-s1,d0 -paloluokan diffuusioavoin tuulensuoja-aluskate Vent 90 Fire avattuna rullassa

Rankarakenteinen seinä /

Lämpöä eristävä tuulensuoja (B-s3, d0)

SIDEBYVENT™ 160 FR– tuulensuojakangas asennetaan rankarakenteisen ulkoseinän kantavan rungon ulkopuolelle tulevan ohuen avohuokoisen lämmöneristeen ulkopintaan. Ratkaisua kutsutaan ns. lämpöä eristäväksi tuulensuojaksi, joka toimii kosteusteknisesti paremmin, koska se muodostaa jatkuvan lämmöneristekerroksen vaipan ympäri.

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

Massiivirakenteinen seinä / 

Lämpöä eristävä tuulensuoja (B-s3, d0)

Massiivipuurakenteessa (CLT,LVL, hirsi) SIDEBYVENT™ 160 FR – tuulensuojakangas voidaan asentaa massiivipuurungon ulkopuolisen avohuokoisen lämmöneristeen ulkopintaan tuulensuojaksi, tai suoraan massiivipuun ulkopintaan, jolloin tuulensuojakangas toimii rakenteen ilmansulkuna.

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

Avoin julkisivurakenne /

Tuulensuoja-sääsuoja (B-s3, d0)

Tuulensuojauksessa on otettava huomioon julkisivun saumarakenne. Avosaumaisten julkisivujärjestelmien yhteydessä SIDEBYVENT™ 160 FR voidaan asentaa säänkestäväksi tuulensuojarakenteeksi lämmöneristeen ulkopintaan. Ratkaisulla estetään tuulen aiheuttamat haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristekerroksessa, sekä suojataan rakenteet avosaumaisen julkisivun läpäisevältä kosteudelta.

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

Yläpohjarakenne /

Tuulensuoja-aluskate (paloluokka B-s3, d0)

Yläpohja- ja vesikattorakenteissa SIDEBYVENT™ 160 FR voidaan asentaa tuulensuoja-aluskate-rakenteeksi lämmöneristeen ulkopintaan. Paloturvallinen ja energiatehokas ratkaisu estää haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristekerroksessa toimien samalla perinteisen aluskatteen tapaan suojaamalla rakenteita vesikatteen alle päässeeltä vedeltä.

Lue lisää: katto- ja yläpohjarakenteet

sidebyvent™ 160 fr

Diffuusioavoin / SBV 160 FR suojaa sateelta ja tuulelta, mutta päästää rakenteen sisäisen kosteuden poistumaan lävitseen vesihöyryn muodossa (sd-arvo ka. 0,05 m)

Vesitiivis / Suojaa ulkoseinärakenteet julkisivumateriaalin taakse päässeeltä viistosateelta sekä  kondenssikosteudelta (vesitiiveysluokka W1)

Tuulitiivis / Energiatehokas rakenneratkaisu suojaa lämmöneristekerroksen toimintaa estämällä kylmän tuulen aiheuttamat viilentävät ilmavirtaukset lämmöneristeen sisällä, sekä parantamalla rakennuksen ilmatiiveyttä

Paloluokka / Kuuluu rakennusmateriaalien palokäyttäytymisluokkaan B-s3, d0, kun asennettuna A1- tai A2-s1, d0 – paloluokan rakennustuotteen ulkopintaan, esim mineraalivillan (EN 13501-1). 

Standardin DIN 4102-1 mukainen palokäyttäytymisluokka B1 – Ei helposti syttyvä materiaali

Rakenne / 2-kerroksinen pinnoitettu PET-mikrokuiturakenne (160 g/m2). Ei sisällä vaarallisia yhdisteitä.

Mekaaninen kestävyys / Korkea mekaaninen kestävyys (400 N)

Lämmönkestävyys / Markkinoiden laajin lämmönkestävyysalue -40°C / +150°C

Säänkestävyys / Maksimaalinen UV-säteilyn kestävyys: tuote testattu 5000 h / 209 päivää      (normaali vaatimustaso standardin EN 1297 mukaan on 336 h / 14 päivää)

Liimareunat / Tuulensuojakankaan pitkillä sivuilla sijaitsevat liimaraidat nopeuttavat saumojen tiivistämistä myös haastavissa sääolosuhteissa ja muodostavat pysyvän elastisen liitoksen

KYSY LISÄÄ TEKNISELTÄ MYYNNILTÄMME 

Lisätietoa

SIDEBYVENT™ 160 FR

Siirry katsomaan tarkempia tuotekohtaisia tietoja sekä tekemään tilauksesi.

SIDEBYVENT™ – järjestelmä

Lue lisää SIDEBYVENT™ – järjestelmästä ja järjestelmän muista tuotteista

Projektimyynti

Tarkemmat toimitusajat ja projektikohtaiset tarjoukset saat suoraan meiltä. Ota yhteyttä projektimyyntiimme.

PROJEKTIMYYNNIN YHTEYSTIEDOT

JARNO NASKALI

Yrittäjä / Tekninen myynti, elementtitehtaat

+ 358 (0) 50 3422 363

[email protected]

ANTTI JOKELA

Tekninen myynti, rakennusliikkeet & pienrakentajat

+ 358 (0) 45 1844 142

[email protected]

sinä rakennat. me autamme.

Vedenpitävä

Toimiva rakennuksen vaipan ulkopinta pitää ulkopuolisen kosteuden ulkona, mutta mahdollistaa rakenteen sisäisen kosteuden haihtumisen ulkoilmaan

Tuuli- ja ilmatiivis

Tuuli- ja ilmatiivis rakennuksen ulkovaippa parantaa energiatehokkuutta ja kosteusturvallisuutta sekä lisää asumismukavuutta

Paloturvallinen

Paloturvallinen rakennus ehkäisee palon leviämistä rakennuksen sisä- ja ulkopuolella, tai huoneistosta toiseen, ja on käyttäjän perusoikeus

suojaa rakennuksesi tuulelta ja vedeltä

Autamme rakentamaan kosteus- ja paloturvallisempia ympäristöystävällisiä rakennuksia