Valitse sivu

sidebyvent™ 90 fr | SBV 90 FR

Tyypillisiä käyttökohteita SBV 90 FR- tuulensuojakankaalle ovat P1- ja P2-paloluokan rakennusten ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet, joissa on pintojen osalta korkeampi materiaalin paloluokkavaatimus.

Paloluokan B-s1,d0 – rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0).

Rakenteellinen sääsuoja 

Diffuusioavoin tuulensuojakangas SIDEBYVENT™ 90 FR soveltuu käytettäväksi erityisesti huokoisten lämmöneristemateriaalien vettähylkivänä tuulensuojapintana.

SBV 90 FR suojaa rakennetta niin ulko- kuin sisäpuolisia kosteusrasituksia vastaan. Vedenpitävyys ja vähäinen saumojen määrä estävät ulkopuolisen veden pääsyn kastelemaan rakennetta. Kuitenkin rakenteen sisäinen kosteus pääsee poistumaan vesihöyryn muodossa julkisivun tuuletusväliin ja sitä kautta ulkoilmaan. Tuulitiivis vaipan ulkopinta parantaa lämmöneristekerroksen energiatehokkuutta, kun tuulen aiheuttama kylmä ilmavirtaus ei pääse viilentämään eristekerrosta.

Paloluokitus B-s1, d0

Tuulensuojakangas SIDEBYVENT™ 90 FR on testattu ja luokiteltu standardin EN 13501-1 mukaisesti B-s1,d0 * – palokäyttäytymisluokan rakennustuotteeksi, kun se asennetaan A1- tai     A2-s1, d0 – paloluokan rakennustuotteen pinnalle, esim. mineraalivillan. Tuote ei siis liekin vaikutuksesta levitä paloa kuten perinteiset E- tai F-paloluokan tuulensuojakankaat ja soveltuu siten käytettäväksi myös P1- ja P2-paloluokan rakennuksissa.

* Puualustalle asennettuna SIDEBYVENT™ 90 FR lasketaan kuuluvaksi palokäyttäytymisluokkaan D-s1, d0.

Leveys rakenteen mukaan

SBV 90 FR – tuulensuojakankaasta on saatavilla useita eri leveyksiä, jotka mahdollistavat sopivan tuoteversion valinnan rakenteen mittojen mukaan. Jos sinulla on projekti, joka vaatii erikoismittoja, otathan yhteyttä projektimyyntiimme.

B-s1,d0 -paloluokan diffuusioavoin tuulensuoja-aluskate Vent 90 Fire avattuna rullassa
Leveä rulla SIDEBYVENT 90 FR

Rankarakenteinen seinä /

Lämpöä eristävä tuulensuoja (B-s1, d0)

SIDEBYVENT™ 90 FR– tuulensuojakangas asennetaan rankarakenteisen ulkoseinän kantavan rungon ulkopuolelle tulevan mineraalivillaeristeen ulkopintaan. Ratkaisua kutsutaan ns. lämpöä eristäväksi tuulensuojaksi, sillä se muodostaa yhtäjaksoisen lämpöä eristävän kerroksen rakennuksen vaipan ympäri.

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

 

Massiivirakenteinen seinä / 

Lämpöä eristävä tuulensuoja (B-s1, d0)

Massiivipuurakenteessa (CLT,LVL, hirsi) SIDEBYVENT™ 90 FR – tuulensuojakangas asennetaan massiivipuurungon ulkopuolisen avohuokoisen mineraalivillaeristeen ulkopintaan tuulensuojaksi/kosteussuojaksi. Tämäkin ratkaisu tunnetaan ns. lämpöä eristävänä tuulensuojarakenteena. 

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

 

Rankarakenteinen yläpohja /

Tuulensuoja (-aluskate) (B-s1, d0)

Yläpohjarakenteessa SIDEBYVENT™ 90 FR asennetaan suoraan mineraalivillaeristeen ulkopintaan, jolloin se toimii sekä rakenteen tuulensuojana estäen haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristekerroksessa, sekä aluskatteena suojaamalla lämmöneristekerrosta vesikatepinnan alle päässeeltä vedeltä. 

Lue lisää: katto- ja yläpohjarakenteet

 

Massiivirakenteinen seinä / Ilmansulku-sääsuoja (D-s1, d0)

Massiivipuurakenteisen ulkoseinän (esim. CLT, LVL, hirsi) ulkopintaan asennettavalla diffuusioavoimella tuulensuojakankaalla saadaan parannettua rakentamisen aikaista kosteussuojausta, sekä rakennuksen vaipan ilma- ja tuulitiiveyttä samalla rakennekerroksella. Rakennekosteus pääsee kuivumaan massiivipuisesta ulkoseinärakenteesta vesihöyryn muodossa tuulensuojakankaan lävitse, joten se voidaan jättää pysyväksi osaksi rakennetta.

Massiivipuun ulkopintaan asennettavan ja ilmansulkuna käytettävän diffuusioavoimen tuulensuojakankaan päälle voidaan asentaa hyvin vesihöyryä läpäisevä lämmöneriste.

Lue lisää: ulkoseinärakenteet

 

Massiivirakenteinen yläpohja / Ilmansulku-sääsuoja (D-s1, d0)

Massiivipuurakenteisen välipohja- tai yläpohjalaatan (esim. CLT) päälle asennettavalla diffuusioavoimella tuulensuojakankaalla saadaan parannettua sekä rakentamisen aikaista kosteussuojausta, että rakennuksen vaipan ilma- ja tuulitiiveyttä samalla rakennekerroksella. Tuulensuojakangas ei muodosta höyrynsulkua, joten rakennekosteus pääsee kuivumaan massiivipuulaatasta vesihöyryn muodossa tuulensuojakankaan lävitse. 

Massiivipuun ulkopintaan asennettavan ja ilmansulkuna käytettävän diffuusioavoimen tuulensuojakankaan päälle voidaan asentaa hyvin vesihöyryä läpäisevä lämmöneriste.

Lue lisää: katto- ja yläpohjarakenteet

 

Projekteja

Uudisrakennuksen tuulensuojapinta

Tähän P2-paloluokan uuteen toimitilakokonaisuuteen, johon sisältyivät niin toimisto-, halli- kuin myymäläosat, valittiin puurakenteisen julkisivuverhoilun taakse vettähylkiväksi tuulensuojapinnaksi B-s1, d0 – paloluokan SIDEBYVENT™ 90 FR, joka oli mahdollista levittää seinäelementtien ulkopintaan yhtäjaksoisena kerroksena lähes saumatta. Lopputuloksena saatiin tiiviimpi pinta vähemmällä työllä.

Rakennusaikainen kosteussuoja

Tähän vanhan peruskoulun saneerauksen ja laajennuksen yhteyteen valmistuneeseen liikuntahalliin valittiin vesitiivis SIDEBYVENT™ 90 FR – tuulensuojakangas rakenteen ulkopintaan suojaamaan kipsilevyä, jota ei haluttu jättää säälle alttiiksi odottamaan julkisivupinnan asennusta (työnaikainen sääsuoja). SIDEBYVENT™ 90 FR voidaan jättää pysyväksi suojaksi rakenteeseen julkisivun taakse, sillä tuote on täysin diffuusioavoin.

Julkisivusaneeraus

70-luvulla rakennetun betonielementtirakenteisen kerrostalon ulkoseinärakenne päivitettiin julkisivusaneerauksen yhteydessä tuulettuvaksi, jolloin lämmöneristekerroksen ulkopinta vaatii diffuusioavointa tuulensuojapintaa, joka estää haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristeessä ja pitää mm. viistosateen aiheuttaman veden tunkeuman rakenteen ulkopuolella. Urakoitsija totesikin, että: ” tuotteen leveys (3,0m) oli juuri sopiva, kun aukon leveys oli 3020 mm – saatiin niin sanotusti saumaton lopputulos”.

sidebyvent™ 90 fr  

Diffuusioavoin /  Hengittävä eli vesihöyryä läpäisevä tuulensuojakangas päästää rakenteen sisäisen kosteuden vesihöyryn muodossa kuivumaan lävitseen tuuletusväliin ja ulkoilmaan (sd-arvo 0,02m)

Vesitiivis / Suojaa rakenteet ulkoverhouksen taakse päässeeltä vedeltä ja viistosateelta (vesitiiveysluokka W1)

Tuulitiivis / Tehostaa energiatehokkuutta ja lämmöneristekerroksen toimintaa estämällä tuulen aiheuttamat haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristeen sisällä, sekä parantaa rakennuksen ilmatiiveyttä

Paloluokka / Kuuluu paloluokkaan B-s1, d0, kun käytetään yhdessä A1- tai A2-s1, d0 – paloluokan rakennustuotteiden kanssa (esim. mineraalivillat). Puualustalle asennettuna SIDEBYVENT™ 90 FR lasketaan kuuluvaksi  paloluokkaan D-s1, d0.  

Mitat / Saatavilla useita leveyksiä (1,5m – 3,0m), jotka mahdollistavat rakenteeseen sopivan tuoteversion valinnan vähentäen saumojen määrää tuulensuojapinnassa

Lämmönkestävyys / Lämmönkestävyysalue -40°C / +100°C

Säänkestävyys / 3kk (UV)

Parantunut kosteudenhallinta läpi elinkaaren / Rakentamisen aikana SBV-sääsuojakangas toimii rakennusosan työnaikaisena kosteus-/sääsuojana. Käyttövaiheen aikana SBV-sääsuojakangas suojaa rakenteen sisempiä osia mm. julkisivuja kuormittavalta viistosateelta, kondenssikosteudelta, sekä tuulelta.

KYSY LISÄÄ TEKNISELTÄ MYYNNILTÄMME

Lisätietoja

Alta pääset tilaamaan tuotetta ja saat lisätietoja

SIDEBYVENT™ 90 FR

Siirry katsomaan tuotteen SBV 90 FR tarkempia tuotekohtaisia tietoja, sekä tekemään tilauksesi

SIDEBYVENT™ – järjestelmä

Lue lisää järjestelmän muista tuotteista, sekä niiden käytöstä erilaisten rakenteiden yhteydessä

Pyydä projektikohtainen tarjous

Varastotuotteemme ovat toimitettavissa jopa yhdessä työpäivässä. Teknistä tukea ja projektikohtaiset tarjoukset saat suoraan meiltä.

OTA YHTEYTTÄ PROJEKTIMYYNTIIMME

JARNO NASKALI

Yrittäjä / Tekninen myynti, elementtitehtaat

+ 358 (0) 50 3422 363

[email protected]

ANTTI JOKELA

Tekninen myynti, rakennusliikkeet & pienrakentajat

+ 358 (0) 45 1844 142

[email protected]

sinä rakennat. me autamme.

Vedenpitävä

Toimiva rakennuksen vaipan ulkopinta pitää ulkopuolisen kosteuden ulkona, mutta mahdollistaa rakenteen sisäisen kosteuden haihtumisen ulkoilmaan

Tuuli- ja ilmatiivis

Tuuli- ja ilmatiivis rakennuksen ulkovaippa parantaa energiatehokkuutta ja kosteusturvallisuutta sekä lisää asumismukavuutta

Paloturvallinen

Paloturvallinen rakennus ehkäisee palon leviämistä rakennuksen sisä- ja ulkopuolella, tai huoneistosta toiseen, ja on käyttäjän perusoikeus

suojaa rakennuksesi tuulelta ja vedeltä

Autamme rakentamaan kosteus- ja paloturvallisempia rakennuksia