Valitse sivu

Alasvalon palosuoja Tenmat Downlight Fire Hood

Alasvalon palosuojahuppu katto- ja välipohjarakenteisiin

Tekniset dokumentit

Tekninen sivu (EN) pdf

Kuvaus

Tenmat DFH Downlight Fire Hood – alasvalon palosuoja on suunniteltu palauttamaan palonkestävyyden suorituskyky kun katto- tai välipohjapalkkirakenteeseen on asennettu alasvalo. Tuote tarjoaa myös testattua äänen eristyskykyä alasvalon asennuksiin.  DFH on  valmistettu joustavasta mineraalivillamateriaalista, joka kasaan painuessaan sallii asennuksen huoneen puolelta valaisimelle tehdyn reiän kautta. Suoja palautuu alkuperäiseen muotoonsa, kun se on pujotettu, asennusaukon läpi. Suojia on kolmea eri kokoa, joko mahdollistaa riittävän vapaan tilan ja ilmankierron valaisimen kannan ympärille taaten valaisimen normaalin toiminnan. Suojaa ei tarvitse poistaa, valaisimen vaihdon ajaksi.

Huppumainen palosuoja on valmistettu halogeenivapaasta paisuvasta materiaalista. Suojassa on pienet reiät tuuletusta varten, joka vähentää valaisinten ylikuumenemista. Riittävästä tuuletuksesta on hyvä huolehtia erityisesti LED valojen kanssa, jotka vastoin yleisiä uskomuksia saattavat lämmetä yllättävänkin paljon. LED valot lämpenevät erityisesti kantaosasta, jonka vuoksi ilmanvaihdon mahdollistaminen kannan ympärillä on tärkeää.  Tuuletusaukkojen lisäksi suojan kannassa on reikä virtajohdolle ja teräspidike, joka pitää suojan paikallaan.

Tulipalon sattuessa paisuva materiaali laajenee ja sulkee valaisimen asennusaukon sekä hupun kaapeli ja tuuletusreiät jättäen valaisimen sisäänsä ja samalla tarjoten suojaa paloa vastaan valaisimen kohdalla. Välipohjan tai katon rakenteesta riippuen suoja on palonkestävyyden testeissä saavuttanut EI 30/60 ja 120 luokitukset.

KÄYTTÖKOHTEET:

  • Alakatto, palkkivälipohjarakenteet esim. Posi-palkki
  • Testattu eristävän hyvin ääntä, ideaalinen usean asunnon rakennuksiin, tai kun välipohjien ääneneristävyyttä halutaan muuten parantaa.

OMINAISUUDET:

  • Paloluokitus jopa EI120 riippuen rakenteesta
  • Hupun tuulettuva rakenne tarjoaa paloturvallisuutta heikentämättä valaisimen normaalia toimintaa
  • Soveltuu Halogeeni ja LED-valoille. Saatavilla kolmea eri kokoa: 150×150 mm, 200 x 200 mm, 250 x 250 mm
  • Joustava ja kevyt, suunniteltu helppoon ja nopeaan asennukseen alakaton alapuolelta ilman erikoistyökaluja.
  • Soveltuu uusia ja jälkiasennuksia vaativiin ratkaisuihin. Ei tarvitse poistaa valaisimen vaihdon ajaksi.
  • Ei vaadi huoltoa.