Valitse sivu

Kestopinnoitettu sääsuoja-tuulensuoja (B-s3, d0) SIDEBYVENT 160 FR

B-s3,d0 – paloluokan diffuusioavoin sääsuoja-tuulensuoja seinä- ja yläpohjarakenteisiin

1,5 m * 50 m, 75 m2

Tekniset dokumentit

Tekninen sivu pdf

Asennusohjeet

SIDEBYVENT™- sääsuojan asennusohje ulkoseiniin

Ohjeellinen kuvaus SIDEBYVENT™- sääsuojan asentamisesta ulkoseinärakenteisiin

Lataa ohje

Kuvaus

UV-kestävä ja diffuusioavoin sääsuojakangas SIDEBYVENT™ 160 FR suojaa rakennusten ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet myös kaikkein vaativimmissa ilmasto-olosuhteissa. Vesitiiveys estää ulkopuolisen veden pääsyn kastelemaan rakennetta, mutta rakenteen sisäisellä kosteudella on mahdollisuus poistua vesihöyryn muodossa sääsuojapinnan lävitse tuuletusväliin.

Palokäyttäytymisluokkaan B-s3, d0 (EN 13501-1) kuluva SIDEBYVENT™ 160 FR ei liekin vaikutuksesta levitä paloa, kuten perinteiset E- tai F-paloluokan materiaalit, ja on siten paloturvallisempi vaihtoehto rakenteisiin, joissa vaaditaan vähäistä osallistumista palamiseen.

Ratkaisun vikasietoisuutta parantaa perinteistä tuulen-/sääsuojapintaa paksumpi ja kestävämpi pinnoitettu PET-mikrokuiturakenne. Erittäin laajat UV- ja lämmönkestävyysominaisuudet luovat vahvan perustan rakennuksen sääsuojapinnan pitkäaikaiskestävyydelle, sekä pidentyneen käyttöjakson työnaikaisena sääsuojana (3kk) ennen lopullisen ulkoverhousmateriaalin asentamista, kun sääsuojapinnan saumat on suljettu tiivistysteipillä, sekä veden pääsy rakenteisiin estetty. Tuotteen reuna-alueiden liimaraidat helpottavat saumojen tiivistämistä.

LUE LISÄÄ TUOTTEESTA TÄSTÄ LINKISTÄ

 

DIFFUUSIOAVOIN /  Hengittävä eli vesihöyryä läpäisevä tuulensuojakangas päästää rakenteen sisäisen kosteuden vesihöyryn muodossa kuivamaan lävitseen tuuletusväliin ja ulkoilmaan (sd-arvo 0,05m)

VESITIIVIS / Suojaa rakenteet ulkoverhouksen taakse päässeeltä vedeltä ja viistosateelta (vesitiiveysluokka W1)

TUULITIIVIS / Tehostaa energiatehokkuutta ja lämmöneristekerroksen toimintaa estämällä tuulen aiheuttamat haitalliset ilmavirtaukset lämmöneristeen sisällä, sekä parantaa rakennuksen ilmatiiveyttä

RAKENNE / Pinnoitettu PET-mikrokuiturakenne (160 g/m2)

PALOLUOKKA / Kuuluu paloluokkaan B-s3, d0, kun käytetään yhdessä A1- tai A2-s1, d0 – paloluokan rakennustuotteiden kanssa (esim. mineraalivillat).

Standardin DIN 4102-1 mukainen palokäyttäytymisluokka B1 – Ei helposti syttyvä materiaali

MEKAANINEN KESTÄVYYS (MD/CD) / Vetolujuus 400 N / 230 N

LÄMMÖNKESTÄVYYS / Laaja lämmönkestävyysalue -40°C / +150°C

UV-KESTÄVYYS / Testattu 5000 h / 209 päivää (normaali vaatimustaso standardin EN 1297 mukaan on 336 h / 14 päivää)

SÄÄNKESTÄVYYS / 3 kk

MITAT / Leveys 1,5 m

LIIMAREUNAT / Pitkillä sivuilla sijaitsevat liimaraidat nopeuttavat saumojen tiivistämistä ja muodostavat pysyvän elastisen liitoksen

PARANTUNUT KOSTEUDENHALLINTA LÄPI ELINKAAREN / Rakentamisen aikana SBV-sääsuojakangas toimii rakennusosan työnaikaisena kosteus-/sääsuojana. Käyttövaiheen aikana SBV-sääsuojakangas suojaa rakenteen sisempiä osia mm. julkisivuja kuormittavalta viistosateelta, kondenssikosteudelta, sekä tuulelta.