Valitse sivu

SIDEBYVENT 220 UV

Pyydä tarjous

Korkealaatuisin diffuusioavoin aluskatteemme energiatehokkaisiin yläpohjarakenteisiin ja vesikatteen aluskatteeksi

1,5 m * 50 m (75m2)

Tuotetunnus (SKU): W1131 Osastot: , , ,

Tekniset dokumentit

Tekninen sivu pdf

Kuvaus

Haastaviin olosuhteisiin suunniteltu diffuusioavoin SIDEBYVENT™ 220 UV – aluskate soveltuu erityisesti energiatehokkaisiin yläpohjarakenteisiin, sekä vaativien kattorakenteiden aluskatteeksi.

SIDEBYVENT™ 220 UV suojaa rakennetta niin ulko- kuin sisäpuolisia kosteusrasituksia vastaan. Vesitiivis rakenne estää ulkopuolisen veden pääsyn kastelemaan rakenteita. Rakenteen sisäinen kosteus pääsee kuitenkin haihtumaan aluskatteen lävitse vesihöyryn muodossa tuuletusväliin ja sitä kautta ulkoilmaan. Perinteistä hengittävää aluskatetta paksumpi ja painavampi PET-mikrokuiturakenne mahdollistaa aluskatteen alapinnan parantuneen kyvyn sitoa ja haihduttaa kosteutta olosuhteiden mukaan, vahingoittamatta yläpohjan rakenteita.

Asennettaessa lämmöneristeen ulkopintaan yhdistetyksi tuulensuoja-aluskate-rakenteeksi, tuulitiivis rakenne parantaa lämmöneristekerroksen energiatehokkuutta, koska kylmät ilmavuodot eivät pääse viilentämään eristekerrosta.

SIDEBYVENT™ 220 UV:n on tutkitusti todettu myös tiivistävän aluskatteen lävistävät tuuletusrimoituksen naulan- ja ruuvin reiät ilman erikseen käyttettäviä tiivisteitä. Tiivistävä ominaisuus parantaa suoraan tehtävän rakennustyön laatua ja on tärkeä etenkin tuulensuoja-aluskaterakenteissa. Erittäin korkean UV-kestävyyden ansioista se soveltuu käytettäväksi työnaikaisena vesikatteena jopa 90 päivän ajaksi, kun aluskatteen saumat ovat huolellisesti tiivistetty.

LUE LISÄÄ SBV™ 220 UV- TUOTTEESTA TÄSTÄ LINKISTÄ

 

DIFFUUSIOAVOIN / Hengittävä eli vesihöyryä läpäisevä aluskate päästää rakenteen sisäisen kosteuden vesihöyryn muodossa kuivamaan lävitseen tuuletusväliin ja ulkoilmaan (sd-arvo 0,09m)

VESITIIVIS / Suojaa yläpohjarakenteet vesikatteen lävitse päässeeltä vedeltä ja vesikatteen alapintaan tiivistyvältä kondenssikosteudelta (vesitiiveysluokka W1)

TUULITIIVIS / Tuulensuoja-aluskate-rakenne parantaa yläpohjan energiatehokkuutta ja ilmatiiveyttä, kun kylmät ilmavuodot eivät pääse viilentämään lämmöneristekerrosta

RAKENNE / Tavanomaista aluskatetta paksumpi (0,80 mm) ja painavampi (220 g/m2) rakenne, jossa diffuusioavoimuus perustuu pinnoitteeseen. Rakenne mahdollistaa tasalaatuisen ja parantuneen kyvyn sitoa kosteutta, sekä haihduttaa sitä vahingoittamatta yläpohjan rakenteita.

PALOLUOKKA / Kuuluu paloluokkaan E.

MEKAANINEN KESTÄVYYS (MD/CD) / Vetolujuus 400/250 N

LÄMMÖNKESTÄVYYS / Markkinoiden laajin lämmönkestävyysalue (-40°C / +150°C)

SÄÄNKESTÄVYYS / Maksimaalinen UV-säteilyn kestävyys: testattu 5000 h / 209 päivää (normaali vaatimustaso standardin EN 1297 mukaan on 336 h / 14 päivää)

MITAT / Leveys 1,5 m

LIIMAREUNAT / Pitkillä sivuilla sijaitsevat liimaraidat helpottavat aluskatteen saumojen tiivistämistä ja muodostavat pysyvän elastisen liitoksen

ASENNUS: Lämmöneristeen ulkopintaan (AKD) / Kiinteälle alustalle (AKK2) / *Vapaasti asennettava (*AKV)

*Viistot ja korotetut yläpohjarakenteet, kun tuuletusväli aluskatteen ala- sekä yläpuolella, eli ns. ”tuplatuulettuva rakenne”