Valitse sivu

Julkisivun tuuletusvälin ontelopalokatko Tenmat FF102/25

Julkisivun tuuletusväliin asennettava ontelopalosulku

4 mm * 35 mm * 1 m

Kuvaus

Tenmat FF102/25 – ontelopalokatko soveltuu palon leviämisen kerroksittaiseen rajoittamiseen julkisivun tuuletusvälissä. 4 mm paksu nauha paisuu vasta palotilanteessa, jolloin tuulettuvuus katkon kohdalla on helppo toteuttaa. Tuuletusvälin pysyessä mahdollisimman avoimena ilmankierto paranee ja roskaantumisesta sekä likaantumisesta aiheutuvat tukkeutumisen riskit pienenevät. Verhouksen taakse pääsevän sadeveden kerääntyminen palokatkon kohdalle ja sen mahdolliset kulkureitit lämmöneristyksen pintaan myös oleellisesti vähenevät.

Palotekninen insinööritoimisto Markku Kauriala Oy:n antamassa lausunnossa on arvioitu palokatkon täyttävän paloturvallisuusasetusten 848/2017 ja 927/2020 vaatimukset palon leviämisen rajoittamisesta puujulkisivun tuuletusvälissä. Lausunto perustuu Tampereen yliopiston laboratoriossa suoritettuun polttokokeeseen.

Valmistajan lupaama 60 vuoden tekninen käyttöikä Suomen ilmasto-olosuhteissa antaa suojaa julkisivun tuuletusvälissä tapahtuvaa palon leviämistä vastaan pitkäksi aikaa.

KÄYTTÖKOHTEET:

  • Palon leviämisen kerroksittainen rajoittaminen, kun julkisivun tuuletusvälin sisä- ja ulkopinnoissa on käytetty vähintään D-s2, d2 -paloluokan tuotteita ja tuuletusväli on enintään 25 mm.
    Palokatkonauhan tulee päästä paisuessaan sulkemaan koko tuuletusväli eikä esim. koolausten taakse saa jäädä avoimia pystyuria palokatkonauhan kohdalla.

OMINAISUUDET:

  • Avoin tuuletusväli parantaa ilman kiertoa sekä pienentää tukkeutumisen riskiä
  • Tehokas ilmanvaihto mahdollistaa korkeat yhtenäiset tuuletusvälit
  • Rajoittaa palon leviämistä tehokkaasti julkisivun tuuletusvälissä (kts. palotekninen asiantuntijalausunto ja testatut rakenteet)
  • Helppo asentaa: kiinnitys ruuvein ja leikkaaminen haluttuun pituuteen terävällä veitsellä
  • Suuri paisuntavolyymi 26:1 tekee tuotteesta teräsprofiilia sallivamman asennustoleranssien suhteen
  • Valmistajan lupaama tekninen käyttöikä Suomen ilmasto-olosuhteissa 60 vuotta
  • Kustannustehokas ratkaisu

Artikkelit ja referenssit

Palon leviämisen rajoittaminen julkisivun tuuletusvälissä

Lue lisää