Valitse sivu

TENMAT VENT FIRESTOP

Pyydä tarjous

Paisuva palokatkonauha EI 30 / EI 60

tuulettuville räystäs- ja ulkoseinärakenteille

6,3 m (pituus) * 7,5 cm (leveys) * 4 mm (paksuus)

Asennusohjeet

Palokatkon asennusohje räystään tuuletusväliin

Ohjeellinen kuvaus TENMAT VENT FIRESTOP - tuuletusvälin palokatkon asentamisesta tuulettuvaan räystäsrakenteeseen

Lataa ohje

Kuvaus

TENMAT VENT FIRESTOP -ontelopalokatko soveltuu ratkaisuksi erityisesti räystäsrakenteisiin, kun halutaan säilyttää rakenteiden erinomainen tuulettuvuus samalla, kun suunnitellaan räystäsrakenteet rajoittamaan palon leviämistä yläpohjan onteloon.

Ontelopalokatko aktivoituu ja aloittaa laajenemisen, kun lämpötila tuuletusraossa kohoaa noin 180°C – asteeseen. Tuuletusraon sulkeuduttua (noin 2 min / 25 mm tuuletusrako) tuotteella saavutetaan halutusti 30 tai 60 minuutin eristävyyden ja tiiveyden vaatimukset (EI30 tai EI60), riippuen palokatkoa ympäröivien rakenteiden palomitoituksesta.

Taipuisa rakenne mahdollistaa nopean ja helpon asennusvaiheen työmaalla sekä tehtaalla. Kiinnittämiseen tarvitaan vain 4 kiinnikettä (korroosionkestäviä) metriä kohden (kiinnitys 250 mm välein – max. 150 mm päädyistä) ja tuote voidaan helposti leikata haluttuun pituuteen, esimerkiksi veitsellä. Tuote toimitetaan 6,3 metrin rullissa.

TENMAT VENT FIRESTOP mahdollistaa yksinkertaisen ja kustannustehokkaan ratkaisun ulkoseinä- ja räystäsrakenteiden ilmarakojen sulkemiseksi palotilanteessa. Tuote paisuu 25-30 kertaa oman paksuutensa verran ja sallii siksi myös pienet epätasaisuudet ilmaraon pinnoissa. Tuotteen tekninen käyttöikä 60 vuotta ulkotiloihin rajoittuvissa rakenteissa Suomen ilmasto-olosuhteissa perustuu laboratorio-olosuhteissa suoritettuihin ikääntymistesteihin, joiden yhteydessä ei ole noteerattu tuotteen ominaisuuksien kriittistä heikentymistä.

KÄYTTÖKOHTEET:

 • Räystäiden ja ulkoseinien tuuletusvälin paisuva palokatkonauha EI 30 / EI 60 min (tuuletusväli max. 50mm)
 • Huomioitava erityisesti palokatkon taustamateriaalien palomitoitus rakenteelta vaadittavan eristävyyden ja tiiveyden (EI) luokituksen mukaisesti

OMINAISUUDET:

 • Täyttää tuuletusonteloiden palokatkojen EI30 – EI 60 min eristävyyden ja tiiveyden vaatimukset
  • Testattu ml. EN 1363-1: 2012 (ASFP TGD 19: 2014, Open State Cavity Barrier)
 • Testattu soveltuvaksi aina 50 mm tuuletusväleihin asti
 • Rakennusfysikaalisesti optimaalinen ratkaisu – mahdollistaa rakenteen esteettömän tuulettuvuuden normaaliolosuhteissa (paksuus vain 4 mm)
 • Tuote on kattavasti palotestattu eri materiaaleille eurooppalaisten standardien mukaisesti
 • Paisuntavolyymi 25 – 30 kertaa oman paksuutensa verran – sallii paremmin epätasaisuuksia ilmaraon pinnoissa
 • Helppo asentaa ja työstää – leikataan veitsellä haluttuun mittaan 6,3 metrin rullasta ja jatkokset voidaan asentaa puskuliitoksin
 • Kustannustehokas ratkaisu
 • Eurofins Expert Services (ent. VTT Expert Services) – lausunto EUFI29-19000593-T1 koskien käyttöä tuulettuvissa julkisivu- ja räystäsrakenteissa Suomessa

 

TENMAT:n passiiviset palosuojaratkaisut ovat laajasti testattuja eurooppalaisten standardien mukaisesti. Tuotteita testataan lukuisten eri rakennusmateriaalien yhteydessä, mukaan lukien puurakenteet, jotta testitulokset saadaan mahdollisimman paljon vastaamaan realistisia käyttöolosuhteita. Virallisten polttokokeiden lisäksi myös testit ikääntymistä vastaan suoritetaan ulkopuolisen arviointilaitoksen toimesta.

Lisätiedot

Paino 1.4 kg
Mitat 0.22 × 0.22 × 0.09 m