Valitse sivu

TPU-pinnoitettu hengittävä aluskate THERMOVENT 220 SA

Korkealaatuinen diffuusioavoin aluskate energiatehokkaisiin yläpohjarakenteisiin

1,5 m * 50 m (75m2)

Tuotetunnus (SKU): W1131 Osastot: , , ,

Tekniset dokumentit

Tekninen sivu pdf

Kuvaus

Diffuusioavoin aluskate THERMOVENT 220 SA suojaa rakennusten katto- ja yläpohjarakenteita niin ulko- kuin sisäpuolisia kosteusrasituksia vastaan. Vesitiiveys estää ulkopuolisen veden pääsyn kastelemaan rakennetta – kuitenkin rakenteen sisäinen kosteus pääsee vesihöyryn muodossa haihtumaan aluskatteen lävitse tuuletusväliin ja sitä kautta ulkoilmaan.

Asennettaessa lämmöneristeen ulkopintaan (AKD) yhdistetyksi tuulensuoja-aluskate-rakenteeksi, THERMOVENT 220 SA parantaa lämmöneristekerroksen energiatehokkuutta suojaamalla eristekerrosta viilentäviltä ilmavirtauksilta. THERMOVENT 220 SA voidaan asentaa myös kiinteän aluslaudoituksen tai levytyksen päälle (aluskatteiden tuoteluokka AKK2 – huomioi tuuletusväli aluskatteen ja vesikatteen välissä).

THERMOVENT 220 SA:n vikasietoisuutta parantaa perinteistä hengittävää aluskatetta paksumpi ja painavampi polyakryylipinnoitettu PET-mikrokuiturakenne, joka kestää paremmin myös asentamisen aikaisen päältä kävelyn. Reuna-alueiden liimaraidat helpottavat aluskatteen saumojen tiivistämistä.

Erittäin laajat UV- ja lämmönkestävyysominaisuudet mahdollistavat vahvan perustan aluskatteen pitkäaikaiskestävyydelle, sekä pidentyneen käyttöjakson työnaikaisena sääsuojana (3kk) ennen lopullisen vesikattorakenteen asentamista, kun aluskatteen saumat on suljettu tiivistysteipillä, sekä veden pääsy rakenteisiin estetty.

 

DIFFUUSIOAVOIN / Hengittävä eli vesihöyryä läpäisevä aluskate päästää rakenteen sisäisen kosteuden vesihöyryn muodossa kuivamaan lävitseen tuuletusväliin ja ulkoilmaan (sd-arvo 0,09m)

VESITIIVIS / Suojaa yläpohjarakenteet vesikatteen lävitse päässeeltä vedeltä ja vesikatteen alapintaan tiivistyvältä kondenssikosteudelta (vesitiiveysluokka W1)

TUULITIIVIS / Tuulensuoja-aluskate-rakenne parantaa yläpohjan energiatehokkuutta ja ilmatiiveyttä, kun kylmät ilmavuodot eivät pääse viilentämään lämmöneristekerrosta

RAKENNE / Tavanomaista aluskatetta paksumpi (0,80 mm) ja painavampi (220 g/m2) PET-rakenne, jossa diffuusioavoimuus perustuu pinnoitteeseen. Rakenne mahdollistaa tasalaatuisen ja parantuneen kyvyn sitoa kosteutta, sekä haihduttaa sitä vahingoittamatta yläpohjan rakenteita.

PALOLUOKKA / Kuuluu paloluokkaan E.

MEKAANINEN KESTÄVYYS (MD/CD) / Vetolujuus 400/250 N

LÄMMÖNKESTÄVYYS / Laaja lämmönkestävyysalue (-40°C / +150°C)

SÄÄNKESTÄVYYS / UV-säteilyn kestävyys: testattu 5000 h / 209 päivää (normaali vaatimustaso standardin EN 1297 mukaan on 336 h / 14 päivää)

MITAT / Leveys 1,5 m

LIIMAREUNAT / Pitkillä sivuilla sijaitsevat liimaraidat helpottavat aluskatteen saumojen tiivistämistä ja muodostavat pysyvän elastisen liitoksen

ASENNUS: Lämmöneristeen ulkopintaan (AKD) tai kiinteälle alustalle (AKK2)

KATTOKALTEVUUS ≥ 18° [1:3]